Manuele lymfedrainage

Lymfe(vocht), ook wel weefselvocht genoemd, is een kleurloze vloeistof die vrijwel overal in het lichaam voorkomt. Het lymfestelsel is een afvoerend systeem en is een belangrijk onderdeel van het afweersysteem van het lichaam.

Manuele Lymfedrainage is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Het doel van deze massage is om dit uiterst essentiële afvoersysteem te zuiveren en te regenereren om zo het menselijk lichaam te versterken.

Het is een hele zachte massage, die bestaat uit een lichte aanraking  van de huid. Door de zachte, schuivende en pompende beweging van de huid wordt de stroming van de lymfe versterkt, waardoor afvalstoffen en vocht beter kunnen worden afgevoerd. Tevens wordt de werking van het afweersysteem verbeterd.

Na de behandeling is het mogelijk dat u meer moet plassen, omdat door de manuele lymfedrainage verspreid vocht wordt afgevoerd. Door de massage zal de omvang van het behandelde gebied afnemen, de beweeglijkheid toenemen en de pijn afnemen.

 

Vaak wordt deze vorm van massage toegepast bij vochtophopingen na bijv. operaties, maar ook bij stressgerelateerde klachten zoals slaapproblemen en hoofdpijn kan manuele lymfedrainage een geschikte behandeling zijn.

 

Scroll naar boven