Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een massagetechniek die gericht is op het herstellen van de natuurlijke souplesse van de huid. Deze massage is niet gericht op de spieren maar op de bindweefsellaag die zich tussen de spieren en de opperhuid bevindt. Vooral bij (chronische) pijnklachten ontstaan er verklevingen in dit bindweefsel rondom de pijnlijke plek. Er komt steeds meer wetenschappelijke bewijs dat dit een essentiële rol speelt in het herstel van klachten.

Met behulp van een diepe technieken en eventueel cuppingtechnieken wordt een bepaalde zone van het bindweefsel geprikkeld, waarbij zowel de doorbloeding van de huid als de staat van de spieren en het bindweefsel sterk wordt verbeterd. Door middel van het gebruiken van siliconen cups kunnen gifstoffen vanuit het dieper gelegen bindweefsel naar de oppervlakte van de huid worden gehaald, en helpt cupping om verklevingen los te maken. Bindweefselmassage is bewezen effectief bij de behandeling van diverse (langdurige) klachten zoals rugklachten, nek en/of schouderklachten en klachten aan de armen of benen.

In overleg kan besloten worden om een bindweefselmassage / cupping toe te voegen aan een massage. Wees erop voorbereid, dat een bindweefselmassage behoorlijk pijnlijk kan zijn!

Scroll naar boven